Την Πέμπτη αποφασίζει το Συμβούλιο Εφετών για τον Κώστα Σακκά

Δεδομένου ότι ο Κώστας Σακκάς διανύει σήμερα την 36η μέρα απεργίας πείνας, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται (τους τονίζουν καθημερινά οι γιατροί που τον παρακολουθούν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας), η παράταση έστω και για δυο μέρες συνιστά βασανιστήριο. Το Συμβούλιο μπορούσε να εξετάσει την αίτησή του σήμερα, όπως μπορούσε και την περασμένη βδομάδα. Τι περιμένουν, να πάθει όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά;

Η στάση αυτή της αστικής δικαιοσύνης γίνεται πιο προκλητική, αν αναλογιστούμε ότι ο Κ. Σακκάς δεν διεκδικεί καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά διεκδικεί την άρση μιας καραμπινάτης παρανομίας που αυτή η ίδια δικαιοσύνη διέπραξε σε βάρος του.

Χρειάστηκε να βάλει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή ο πολιτικός κρατούμενος για ν' ακουστεί το αυτονόητο από τους διάφορους λάτρεις του αστικού φιλελευθερισμού. Οτι η παράταση της προφυλάκισης μέχρι τους 36 μήνες συνιστά κραυγαλέα παρανομία που κουρελιάζει το ίδιο το αστικό σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει προφυλάκιση (για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε πρόσχημα) πάνω από 18 μήνες.




Με τον αγώνα του ο Κ. Σακκάς δεν υπερασπίζεται μόνο ένα ατομικό του δικαίωμα. Υπερασπίζεται ένα πολιτικό δικαίωμα που δεν μας το χάρισε η αστική δημοκρατία, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας και των πρωτοπόρων αγωνιστών του. Ο αγώνας των κομμουνιστών πολιτικών κρατούμενων στα μετεμφυλιακά χρόνια, οι αγώνες της χουντικής περιόδου, οι αγώνες της μεταπολίτευσης οδήγησαν στην καθιέρωση του 18μηνου, που με τόσο καθαρό τρόπο θεσπίστηκε μετά την τελευταία αναθεώρηση του συντάγματος.

Η κατακραυγή πλέον είναι γενική και προέρχεται από τους πιο διαφορετικούς χώρους. Την Πέμπτη ο Κώστας Σακκάς πρέπει να έχει αποφυλακιστεί, για να μπορέσει να φροντίσει την υγεία του και να συνεχίσει τον αγώνα που δίνει στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού (και όχι μόνο).

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Απο την ομαδα: Οι ανασες των λύκων